Nyt ollaan polulla paremmaksi paikaksi

13.06.2021

Kesälomaa on vietetty nyt jo viikonpäivät! 


Unirytmi on valehtelematta kerennyt mennä jo sekaisin ja on aivan sama, mihin aikaan sitä polkee maauimalaan aamu-uinnille tai lähtee rantareitille iltalenkille. 


Jokaisella kerralla, kun valinta lähteä ulkoilemaan on tehty, sytyttää tämä kaupunki minuun pientä iloa ja kiitollisuutta siitä, että kyllä meillä on palvelut lopulta ihan jees kunnossa, vaikka niitä voisi aina vähän lisää kehittääkin.


Rantareitti on minulle tärkeä. 

Se on pakopaikka ajatuksista ja stressistä, se on ensimmäinen väylä kun pakotan itseni jälleen uudestaan urheilemaan ja se on myös se kokonaisuus, johon viedään uudet tuttavat kävelemään kun halutaan tutustua toisiin. 

Siksi Hätilän Kokoomuksen ajama idea rantareitin laajentamisesta myös Kantolan suuntaan kuulostaa enemmän kuin tervetulleelta idealta. 

Sijoittaminen siihen tulee olemaan pelkkää plussaa kohenevan kansanterveyden sekä asukastyytyväisyyden suhteen. 


Asiaa on siis selviteltävä ja toimeen ryhdyttävä, mahdollisimman pian, pliis!


Viime päivinä on myös paljon herättänyt keskustelua Hämeenlinnan ydinkeskustaan, Sibeliuksenkadulle kaavailtu uudistus - jossa jalan- ja pyörälläkulkijat saavat entistä enemmän tilaa, turvallisuutta ja mahdollisuuksia liikkua keskustassa. 

Autoilijoitakin ajateltiin ja liikkuminen autolla on keskustassa aivan yhtä helppoa kuin aina aikaisemminkin. 

Olin uudistuksesta iloinen, valtiokin on hankkeesta maksamassa puolet, joten kyllähän tämä olisi järkevää toteuttaa. 


Ylipäätään pyöräväyliä voitaisiin suunnitella kaupunkiimme lisää, voitaisiin ottaa mallia vaikkapa Joensuusta, joka tuntuu olevan edelläkävijä Suomen kaupungeista, kun puhutaan pyöräilystä ja sen mahdollistamisesta.


Kaupungin saama lasku tästä projektista tulee olemaan reilu 1,5 miljoonaa euroa.  

Se on noin 22€/asukas. 

Reilulla parillakympillä saadaan paremmat kulkumahdollisuudet jo nyt polkeville ja samalla houkutellaan myös uusia polkijoita paikalle, uskonkin niiden yleistyvän sähköpyörien ja yleisten trendien saapuessa myös hämeeseen. 

Parinkympin investointi jokaiselta kaupunkilaiselta kohentaa myös yleistä terveyttä ja kuntoa, jolla on taas positiivinen vaikutus ennemmin tai myöhemmin terveydenhoitokuluihimme. 


Joten eikö nyt olisi aika kääriä hihat ja ruveta leikkimään ihan oikeaa kaupunkia?

Ville Aaltonen - 13210 Hämeenlinna
Kaikki oikeudet pidätetään 2021
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita